KAWA ZIARNISTA Etiopia Djimmah 100g

Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Kawa Etiopia Djimmah to specyficzne połączenie kwiatowych nut z winnym zakończeniem. Pokocha ją każdy, kto kocha nieoczywiste połączenia. Na zaparzonej kawie tworzy się charakterystyczna, gęsta pianka. Ziarna zostały pozyskane na sucho, suszone na słońcu przez 4 tygodnie. Cechuje ją doskonała równowaga między goryczą a kwasowością oraz wyraźnie wyczuwalny, korzenny posmak.
POCHODZENIE:
KRAJ: Etiopia
REGION: Djimmah, Kaffa
WYSOKOŚĆ UPRAW: 1650-2000 m.n.p.m
CECHY ZIARNA:
GATUNEK: 100% Arabika
ODMIANA: Heirloom
WIELKOŚĆ: małe ziarna
OKRES ZBIORÓW: październik/marzec
METODA POZYSKIWANIA: na sucho
PROFIL SENSORYCZNY:
SŁODYCZ: średnia
GORYCZ: delikatna
KWASKOWOŚĆ: średnia
NUTY: winne - kwiatowe
INTENSYWNOŚĆ: wysoka
BODY (CIELISTOŚĆ): pełne
PROFIL PALENIA:
Stopień wypalenia: średni (tzw: amerykański)
Palona metodą rzemieślniczą przez czterech bardzo doświadczonych Roasterów
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.